Kako pronaći doktora?

Biomedicinski tretmani

KAKO PRONAĆI DOKTORA?

Kako pronaći doktora koji je upoznat sa medicinskim tretmanima za autizam i druge razvojne poremećaje?

Bilo bi odlično kada bismo imali kvalifikovane doktore u zemljama našeg regiona koji su upoznati sa biomedicinskim tretmanima za autizam i druge razvojne poremećaje, ali to je, na žalost, još uvek retkost. Veliki broj roditelja zbog toga traži pomoć lekara u inostranstvu.

Evo nekoliko predloga kako možete pronaći doktora za svoje dete:

  • Povežite se sa drugim članovima našeg udruženja preko ove veb stranice ili facebook grupe, gde možete dobiti informacije o preporukama i pojedinačnim iskustvima roditelja;
  • Prisustvujte SEECA konferenciji o savremenim načinima lečenja kod poremećaja spektra autizma, koja će se održati u Beogradu od 2 – 4. juna 2022. u hotelu Metropol, koja će okupiti vodeće medjunarodne kliničare u ovoj oblasti. Konferenciju možete pratiti uživo ili putem online platforme. Link za prijavu na konferenciju.
  • Proučite prezentacije lekara koje ćemo objavljivati na našem sajtu, da biste mogli da procenite koja bi specijalnost doktora mogla najviše da odgovara medicinskim problemima koje Vaše dete ima.

Pronalaženje kvalifikovanog i iskusnog lekara koji leči medicinska pitanja kod dece sa autizmom i drugim razvojnim problemima je veoma važan korak u oporavku deteta. Pošto je svako dete drugačije, individualni medicinski pristup je veoma bitan. Lekar koji je u toku sa najnovijim saznanjima može Vas najbolje posavetovati i propisati program lečenja koji odgovara Vašem detetu.